Описание

Стъпала от масив

Когато става въпрос за планиране и проектиране на стълбище и стъпала от масив, Вашият личен вкус и стил не са най-важните критерии.

Това не е продукт, който лесно да демонтирате и замените при повреда. Стълбите ежедневно са подложени на интензивна експлоатация. Затова не само визията е важна, но и вида на материала. Ключов момент е да изберете правилния вид дърво.

Стъпала от масив или друг материал?

Стъпалата могат изцяло да бъдат направени от естествена дървесина или облицовани върху готови бетонни и метални конструкции. Когато става въпрос за ламиниран паркет и МДФ, практиката е да бъдат облицовани върху готова конструкция.

Изборът на материал зависи не само от Вашия бюджет, но и от предпочитанията Ви за качество, издръжливост, здравина и надеждност. Материали като ламиниран паркет и МДФ са широко използвани на пазара, но те притежават средно качество. Лесно се износват и повреждат, когато стълбището е изложено на интензивна експлоатация.

Ако търсите висококачествен материал с високо качество, устойчив на износване и с уникална текстура и визия, стъпала от масив са най-добрият избор!

От какво се изработват стъпалата от масив?

Стъпалата от масив се правят от твърда дървесина. Тя е по-плътна и издръжлива от тази, добита от иглолистни дървета. Особено е, че широколистните дървета се развиват много по-бавно и са им необходими години, за да достигнат необходимата височина. Това означава, че са изложени по-дълго време на суровите метеорологични условия. Затова са много по-здрави и устойчиви не само на влажност и температурни колебания, но и на механични повреди.

Естествената дървесина притежава и зашеметяваща визуална привлекателност. Докато материали като ПДЧ и МДФ имитират естествените шарки на дървото, но масивът е автентичен и уникален! Цветовете и шарките на две дървета може да са подобни, но не и идентични! Това прави масива прекрасен избор, ако искате да внесете неповторим акцент във Вашия интериор.

Друго качество на масивната дървесина е, че е лесна за почистване и изисква минимална поддръжка. Ако е обработена правилно и стъпалата са произведени и монтирани правилно, те няма да изискват постоянното Ви внимание. Достатъчно е веднъж седмично да ги почистите, за да съхраните добрия им външен вид.

Това прави този материал отличен избор за стълбищни компоненти включително стъпала, щрангове, парапети и други, осигурявайки им красота и функционалност.

С какво трябва да се съобразите?

При проектирането на стълбище е важно да вземете предвид, нивото на експлоатация. Например таванските стълбища са по-малко използвани от тези между етажите. За местата с висок трафик, трябва да заложите на функционален дизайн, който допълва интериора. Дървесина от бук и дъб е много здрава и плътна като текстура. Това я прави подходяща за стълбища с голям интензитет на използване.

Въпреки че може да мечтаете за уникален външен вид, не забравяйте да вземете предвид и безопасността при избора на дизайна. Малки деца, възрастни хора или хора с проблеми с мобилността, могат да имат затруднения при изкачване на по-арт конструкции.

Затова освен необходимото противохлъзгащо покритие, Ви препоръчваме да се насочите към класически дизайн, осигуряващ необходимата ширина и стабилност при преминаване.

Какво Ви предлагаме?

Ние от Ера Бест сме професионалисти с дългогодишен опит в изработката на стъпала от масив. За нас е важно да Ви помогнем да изберете правилния вид на дървесината, за да постигнем не само функционалност, но и естетически красив дизайн.

Взимаме под внимание фактори като нуждите на Вашето домакинство, цялостната визия на интериора и качеството, от което се нуждаете. След това, изработваме ИНДИВИДУАЛЕН проект, съобразен с размерите и особеностите на пространството и стълбището.

Предлагаме Ви стъпала в различни варианти - – вити, окачени, прави, г-образни, пачи-крак, полу-вити, изработени от естествено дърво. Всички стъпала имат противохлъзгащо и износоустойчиво покритие.

Направете запитване през нашия сайт или се свържете с нашия екип на имейл: office@erabest.bg или телефони: +359 885 30 71 88 и +359 889 51 68 38.

Галерия

Реализирани проекти

доказано качество

Сертификати

Фирма ЕРА БЕСТ ООД е член на Браншова камара на дървообработващата и мебелна промишленост и е FSC сертифицирана.

Фирма ЕРА БЕСТ ООД е член на Браншова камара на дървообработващата и мебелна промишленост и е FSC сертифицирана.

Браншова камара на дървообработващата и мебелната промишленост/БКДМП/

Браншова камара на дървообработващата и мебелната промишленост/БКДМП/