Трапезни маси от масив

Начало / Трапезни маси от масив
Описание

Трапезни маси от масив

Нищо не може да се сравни с красотата на трапезните маси от масив. Създайте своя оазис в трапезарията си с Ера Бест и естествената дървесина.

Всяко хранене е възможност за споделяне със семейството. Открийте перфектната маса, която ще се превърне в сърцето и центъра на Вашето домакинство. На нея не само ще преоткриете вкуса на домашната храна, а и ще съберете любимите си хора.

Класически, рустик, съвременен, шаби-шик или винтидж стил. Нашата цел е да Ви предложим мебели, които да отговорят на всеки стил и начин на живот. Всички мебели в нашия онлайн каталог са експертно изработени от екипа ни.

Защо Ви препоръчваме трапезните маси от масив?

„Маса от масив, МДФ или ПДЧ? Какво да изберем” – това е въпрос, който често получаваме от нашите клиенти.

Несъмнено, серийното производство може да предложи бюджетни решения за всяко пространство от МДФ и ПДЧ. Те имитират мотивите и цветовете на естественото дърво, но не могат да уловят неговата топлина и уникална естетика. В зависимост от изработката са по-уязвими на влага, ниски температури и не могат да издържат на интензивна експлоатация. Допълнителен недостатък е, че лесно се повреждат и надраскват.

Трапезни маси от масив са инвестиция, която може да издържи десетилетия - дори при постоянна експлоатация. От ежедневните хранения до празниците и специалните моменти. Те ще Ви преведат през всички етапи от живота Ви, без да нарушават добрата си визия.

Какъв модел ще изберете, зависи преди всичко от мястото, с което разполагате в трапезарията или кухнята. Ако имате достатъчно пространство и планирате големи събирания, Ви препоръчваме да заложите на маса с повече места. Малките кръгли маси са идеални за двойки или малки семейства. Кръглите форми са по-ефективни за помещения, където се набляга на функционалността и практичността.

Какви са предимствата на трапезните маси от масив?

Трапезните маси от масивна дървесина са невероятно издръжливи и ще издържат изпитанията на времето. Те са изработени от естествени материали и могат да бъдат шлифовани и лакирани, ако се надраскат или повредят. Това означава, че ще издържат няколко поколения и все още ще изглеждат красиви.

Друго предимство е тяхната естествена красота и привлекателност. Масивната дървесина има уникални влакна и шарки. В зависимост от начина на отглеждане, отсичане и обработка, всяко парче дърво има свои собствени характер и чар. Затова масивните маси придават уникално излъчване на всяка стая и се интегрират във всеки интериор.

Могат да бъдат направени от различни видове дърво като дъб, орех и други. Всеки вид се отличава със собствен уникален вид и усещане.

Няма значение дали търсите маса за селска къща, вила, ваканционен имот, къща или апартамент. Трапезни маси от масив се предлагат в широка гама от стилове - от традиционни до модерни. Те може да бъдат съчетани с различни столове и пейки. Това ги прави универсален избор, който ще реализира и най-смелите Ви мечти.

Не можем да не споменем и това, че се отличават със своето високо качество и прецизна изработка. Въпреки че може да са по-скъпи от тези, изработени от композитни материали, те са инвестиция, която си заслужава.

И не на последно място, това че са изработени от естествени материали ги прави екологични. Не само че може да бъдат рециклирани, но при нарушаване на добрия им външен вид, могат да бъдат реставрирани и да възвърнат първоначалната си красота. Направените от МДФ и ПДЧ маси трудно биха могли да се поправят и отнема стотици години, за да се разградят на сметищата.

Как правилно да се грижите за трапезната маса от масив?

Много хора се притесняват, че естественото дърво е по-податливо на надраскване. Тук ключови моменти са качеството на дървения материал, изработката и финишната обработка.

Ние – от Ера Бест, изработваме нашите мебели от сертифицирана дървесина с български произход. Тя е обработена с изцяло екологични и качествени материали. Затова Ви даваме пълна гаранция за здравината, надеждността и дългия живот на нашите маси.

Вдъхновени от естествената красота на природата, нашата цел е да уловим и запазим автентичността на дървото. Затова обръщаме специално внимание на обработката на повърхността. Нашите майстор-дърводелци имат дългогодишен опит в бранша и работят с много усет към детайлите.

Финишната обработка е с водоотблъскващо и прахоотблъскващо био масло на растителна основа Можете да изберете между безцветен гланц, безцветен мат, натурал, бяло, акация, тера и графит.

За да съхраните своите масивни мебели по-дълго време, Ви съветваме:

    • Използвайте подходящи подложки и покривки, за да предотвратите надраскване от остри предмети.

    • Масивното дърво може да се разшири поради излагане на топлина и да се свие, ако има спад на температурата. Дори качествената дървесина би била податлива, ако е постоянно изложена на температурни колебания. За да го избегнете, разположете масата далеч от източници на топлина.

    • Влагата също може да се отрази негативно и на качествения масив. Препоръчваме Ви да поставите маса в стая, която няма колебания във влажността.

    • Дървото има уникална текстура и влакна, но ако формите са неравни, боя и мастило лесно могат да проникнат във фугите и да се задържат. Използвайте ги далеч от масата, защото ако не реагирате веднага, почистването би било много трудно.

    • Почиствайте често с мека кърпа повърхността на масата, за да избегнете натрупването на прах и остатъци от храна.

    • Ако планирате да направите разместване, НИКОГА не влачете масата. Повдигнете я с нужната помощ и я преместете на новото й място.

С какво да се съобразите при избора на трапезни маси от масив?

Когато избирате маса от масивно дърво, трябва да имате предвид няколко неща:

Първо - помислете за размера на Вашата трапезария и от колко души е Вашето домакинство. Ако често имате гости, вземете предвид колко хора най-много се събирате около масата. Искате да изберете модел, който ще настани удобно всеки, без да се чувства натясно и да не може да се наслади на храната си.

На второ място - обърнете внимание и на стила. Масата в селска къща може да изглежда не на място в модерен апартамент.

И последно, но не и по важност - обърнете внимание на вида на дървото. Някои популярни опции включват дъб, бук, орех и други.

Дъбът е популярен избор за трапезни маси, защото е издръжлив и има отличителна зърнеста структура. Цветовата му гама варира от светлокафяво до наситено кафяво. Може да бъде завършен по различни начини, за да се подчертае естествената красота на шарките му.

Направете запитване чрез контактната форма в сайта ни или се свържете с нашите консултанти на телефони: +359 885 30 71 88 и +359 889 51 68 38.

Галерия

Реализирани проекти

доказано качество

Сертификати

Фирма ЕРА БЕСТ ООД е член на Браншова камара на дървообработващата и мебелна промишленост и е FSC сертифицирана.

Фирма ЕРА БЕСТ ООД е член на Браншова камара на дървообработващата и мебелна промишленост и е FSC сертифицирана.

Браншова камара на дървообработващата и мебелната промишленост/БКДМП/

Браншова камара на дървообработващата и мебелната промишленост/БКДМП/