Описание

Сух дървен материал дъб

Сух дървен материал от Ера Бест. Ние Ви предлагаме сертифицирана дървесина с български произход, обработена изцяло с екологични и качествени материали. Предлагаме дървесни видове като дъб, бук, орех и липа.

Защо да изберете сух дървен материал?

Изсушеният дървен материал е много повече от материал, той носи красотата на природата и е подходящ за различни занаятчийски дейности. Намира широко приложение в изработката на мебели, подови настилки, облицовки, декоративни елементи.

Този материал притежава и изключителна естетика и здравина.. С него ще създадете топли и гостоприемни интериори, които излъчват характера на своите собственици.

Друга особеност е, че материалът предоставя гъвкавост и възможност за изразяване в различни области на строителството и дизайна. Независимо дали става въпрос за създаване на функционални мебели, стенни облицовки или изграждане на сглобяема къща, сухият дървен материал - това е правилният избор! С него Вие инвестирате в качество и устойчивост.

Какви са предимствата на сухия дървен материал?

    • Издръжливост и стабилност - процесът на сушене укрепва дървесната структура, правейки я по-устойчива на деформации, напуквания и счупвания. Това осигурява дълготрайна издръжливост на материала.

    • Лесна обработка и монтаж – дървото може да се обработва по различни технологии и да приема най-различни форми. То може да бъде изрязвано, формовано и облицовано според конкретните Ви нужди. Структурата на материала го прави лесен за изработка на всеки проект и монтаж. Това Ви осигурява широк спектър от проектански и дизайнерски възможности.

    • Устойчив - по-ниската влажност го прави по-устойчив на напукване и разрушаващи въздействия. Затова много специалисти го определят като екологично устойчив и подходящ за проекти, насочени към опазването на околната среда.

    • Разнообразие от видове – ние можем да Ви предложим различни видове дървесина като дъб, бук, орех и липа.

Защо дървеният материал трябва да е сух?

Когато се говори за дървен материал, често се използват три термина - сурово дърво, естествено изсушена и изсушена дървесина в сушилня.

Суровото дърво се отнася до дървени дъски от дърво, което е наскоро обработено.. Тъй като не е имало възможност да изсъхне, обикновено е много влажно и тежко от вътрешната влага и вода. Изсушената дървесина се отнася до процеса на изсушаване на сурова дървесина или атмосферно/естествено сушена дървесина в сушилня или естествено сушена- оставяне на дървесината да изсъхне с течение на времето в покрита зона.

При изработката на мебели и подови настилки се използва изсушена дървесина в влажност между 8-12%. Друга важна причина за сушенето му е, че когато съдържанието на влага се намали до или под 20% се предотвратява биоразграждането му от насекоми и гъбички. Този процент се следи стриктно и се поддържа до преминаването на дървения материал в производството. След това от купувачите зависи как ще бъде обработен и поддържан.

Важна от търговска гледна точка причина за сушене на дървен материал е, че дървесината е по-лека след изсушаване и така транспортните разходи се намаляват. Ясно е, че тези спестявания трябва да се претеглят спрямо разходите за сушене.

Как да поръчате сух дървен материал?

Разгледайте нашите продукти и се запознайте с техните особености в описанието. Направете запитване чрез контактната форма или се свържете с нас на телефони: +359 885 30 71 88 и +359 889 51 68 38.

Галерия

Реализирани проекти

доказано качество

Сертификати

Фирма ЕРА БЕСТ ООД е член на Браншова камара на дървообработващата и мебелна промишленост и е FSC сертифицирана.

Фирма ЕРА БЕСТ ООД е член на Браншова камара на дървообработващата и мебелна промишленост и е FSC сертифицирана.

Браншова камара на дървообработващата и мебелната промишленост/БКДМП/

Браншова камара на дървообработващата и мебелната промишленост/БКДМП/